Vad är väl ett bad?!

image

Vad är man beredd att göra som politiker? Ta beslut som ska hålla i flera årtionden? Bli ovän med vissa väljare … för att få bryta ny mark och göra ett avtryck på kartan?

Jag har gjort en resa genom ett stycke historia i Kävlinge kommun de senaste dagarna, och har det gjort mig klokare? På sätt och vis – låt mig få förklara!

Som förtroendevald i denna kommun har vi förmånen att få träffa företagare, boende (äldre som yngre), företrädare för organisationer med flera i olika konstellationer, ibland under mer avslappnade former och ibland under mer ”gun point”.

Kävlinge kommuns historia (utifrån hur den geografiska sammanslagningen ser ut idag) handlar om expansion och framåtanda, oavsett vad som sägs om att det finns ett agg mellan Löddebor och Kävlingebor. Vi hittar i dessa trakter bolämningar från innan tiden när vikingarna kom och ansåg att platsen var unik, där handel och utbyte av tjänster, ett boende med odling och djur, god kommunikation och ett fördelaktigt läge har varit – och fortfarande är – det drivande.

Inför kommunstyrelsens möte den 16 april har det varit många diskussioner i flera olika konstellationer – tro mig 🙂

Svåra beslut måste vi alla ta för att komma vidare, det gäller allt från familjens välbefinnande till ekonomiska investeringar i mångmiljonbelopp. Jag har vänt och vridit på argument och har landat i att om jag ska kunna hålla mina vallöften – bla att sätta Kävlinge kommun på kartan – så måste vi ta beslut som fortsätter att gynna den utveckling som vi haft bland företagare, föreningar, organisationer, jordbrukare och byggare/boende i flera århundraden på denna geografiska plats.

Men vi ska göra det tillsammans – så nu tar vi nya tag i badärendet, vilket vi är många som ser fram emot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s