Städat på förskolan

image

Jag är för allmänna råd framtagna av en myndighet av den enkla anledningen att då har vi alla utövare något att förhålla oss till sakligt som tex Folkhälsomyndighetens allmänna råd om städning i skolor, förskolor, fritidshem och öppen fritidsverksamhet.

http://www.folkhalsomyndigheten.se/documents/publicerat-material/foreskrifter1/fohmfs-2014-19.pdf

Men handen på hjärtat, det är inget nytt som framkommer i just detta råd som inte fanns framtaget till när Kävlinge kommuns senaste upphandling av städning skulle göras, som Bildningsnämndens ordförande hänvisar till i Skånskans artikel.

Det borde inte vara en överraskning för någon att det behöver städas efter alla konstens regler där barn och elever vistas och att verksamheten har en systematisk egenkontroll. Oavsett när framtagningen av detta råd skedde så borde vikten av olägenheter för människors hälsa vara en självklar kunskap inför en upphandling av städning av den kommunala verksamheten så som förskolor och skolor (sen vet jag också att framtagning av allmänna råd sker med anledning av avsaknad av kunskap).

Det är nu bra att medel ska tillskjutas från Bildningsnämnden för att förbättra städningen i kommunens verksamheter där bland annat städning på förskolor kommer att ske på kvällstid så att det är rent på morgonen när barnen kommer och det blir en ökad städfrekvens på skoltoaletterna.

Frågan är bara om det räcker med den föreslagna ökningen på 1,2 miljoner när upphandlingen blev 6 miljoner billigare …

Smutsiga förskolor ökar städkostnaderna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s