Våra invånare

image

Att sätta Kävlinge kommun på kartan var ett av mina vallöften 2014 – att det skulle bli genom att Kävlinge blev årets kvalitetskommun 2015 och för andra året i rad fick 6 nomineringar i White guide junior, och att jag inte bidrog till varken det ena eller andra var kanske inte så jag tänkt 😉

Att mat är viktigt för en skåning vet vi alla, men om vi äter rätt så kan vi öka vår koncentration är inte lika känt. Vi har redan idag i Kävlinge en välutvecklad måltidsservice som får utmärkelser och blir nominerade i olika sammanhang för mat till både yngre och äldre medborgare, vilket vi är otroligt stolta för! Det vi i (S) vill se är en fortsatt utveckling av detta. Vi kommer föreslå i budgetförhandlingarna att måltidsservice får möjlighet till samarbete med lokala näringsidkare och akademin för att utveckla i projektform mat för ökad koncentration i skolan. Detta är utifrån forskning som verkligen ligger i framkant och som visar på lugnande och koncentrationshöjande verkning av mat innehållande olika mängder fibrer och mineraler. Produkter, tillagning, verkningsgrad och framförallt elevernas upplevelse behöver dokumenteras och utvecklas – och skulle verkligen sätta Kävlinge på kartan.

Vi har även lokala företagare och näringsidkare som tar ett socialt ansvar på ett sätt som är väldigt imponerande men som de inte alltid får någon direkt uppmärksamhet för eller ersättning. De ger bland annat praktikplatser och andra arbetsmöjligheter till de som står långt från arbetsmarknaden. Vi ser bland dessa företagare de som skulle vilja göra mer men inte har funnit rätt plattform – därför föreslår vi att i projektform utveckla kontaktnätet och samarbetet med kommunens dagliga verksamhet och lokala företagare genom att ansöka om projektmedel under en 3-års period.

Att bli självförsörjande är varje förälders mål för sina barn – ju fortare desto bättre – men idag ser vi att det ekonomiska biståndet ökar i kommunen. Vårt fokus måste vara, som revisionen visar på, att försörjningsstöd ska vara en kortvarig insats. Här måste kommunen också visa på sin attraktion som arbetsgivare och:
– utreda socialsekreterarnas arbetssituation utifrån att behålla och rekrytera med särskilt fokus på kompetens och kvalitet för arbete inom barn- och ungdomsvård
– utreda chefernas arbetssituation utifrån personalgruppernas storlek.

Men även:
– kunna erbjuda samtliga anställda heltidstjänster samt se över möjligheterna till en sammanhängande arbetstid genom att arbeta målmedvetet för att uppnå önskad sysselsättningsgrad samt minimera delade turer. Detta för att höja statusen för vård-och omsorgsyrkena där vi behöver fler händer och fötter för att möta de ökade antalet personer som behöver hemvård och handikappomsorg.

Vi behöver med andra ord tänka till hur vi får fler i arbete inom de områden där efterfrågan på service ökar – inte en helt lätt situation men vi kan börja med att få fler ungdomar till att prestera mer och bättre i skolan 😊

Dessa förslag på direktiv är del av den 50-öriga skattehöjningen vi kommer att föreslå som skulle ge 32,5 M till i budget för 2017, vilket vi ser som en förutsättning för att vi ska uppnå målet att Kävlinge kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare samt bli Skånes bästa boende kommun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s