Ska vi samarbeta!?

img_0159

Över en för mig välförtjänt kopp kaffe funderar jag på vad samarbete egentligen innebär. Behöver vi samarbeta?

Vi vill alla känna tillhörighet, få bekräftelse och bli sedda för den man är. Eller vill vi verkligen det? I dagens värld verkar det vara näst intill omöjligt att vara dig själv om man läser nyheter, tar del av social medier och läser med djävulens öga. Speciellt om vi ser på kraven på våra ungdomar, vad de ska klara av för studier, hur de ska se ut eller inte, vem de ska vara med eller inte. Men när kan de ta vara på sina egna tankar och utveckla samförstånd över osynliga gränser när notiser eller Youtube-klipp tar all deras uppmärksamhet?

Det har även visat sig att Sverige har den högsta andelen singelhushåll – i världen. Hur kan vi då utveckla samarbete mellan olika grupper? Hur övar vi i att ge och ta, där båda parter delar lika?

Hur glad blir inte jag då när jag ser och hör ungdomar som engagerar sig i samhällskritiska debatter, och har verkligen bra argument?! Ungdomar som tar politiska uppdrag! Startar insamlingar och projekt med enbart goda intentioner – och inga vinstintressen! Står upp för sina kompisar i trångmål! Klarar sina studier! Får arbetsuppdrag – som genomförs med bravur – utomlands! De får känna en fysisk tillhörighet. De får en sann bekräftelse. Och de blir sedda för den de är – fastän de är hejare på dagens digitalisering. De visar att genom samarbete så gör vi världen bättre, både inom mindre men även större frågor. De visar att genom samarbete så når vi resultat. Det är även genom samarbete som vi når förståelse för varandra.

Hur svårt kan det då vara att samarbeta? Ibland verkar det totalt omöjligt. Se bara på världen runt omkring dig. Är det så att vi som redan är etablerade inom våra olika områden måste lära om och lära nytt – och då lära av och ta efter våra ungdomar? Ja, inte mig emot! Jag tycker många av de yngre faktiskt samarbetar bättre än oss som borde veta bättre 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s