Helt rätt linje

img_0175

Ibland blir man faktiskt positivt överraskad – även vi oppositionspolitiker. I Kävlinge föreslås nu ett övergripande samarbete mellan bildnings- och socialnämnden för att utveckla insatser rörande arbetsmarknad och integration, mottagande av ensamkommande barn och ungdomar samt ekonomiskt bistånd. Dessa insatser ska samlas i en och samma organisation. Bakgrunden är ett politiskt direktiv med målet att nyanlända och bidragstagare snabbare ska komma till egen försörjning. Ansvaret och utförandet kommer att vara på Lärcentrum, där bla kommunens vuxenutbildning och SFI bedrivs idag mitt i centrala Kävlinge.

Satsningen görs för att motverka långvarigt bidragsberoende, och målsättning är att ännu bättre än idag kunna erbjuda åtgärder som snabbare stödjer de som står utanför arbetsmarknaden och är beroende av försörjningsstöd till arbete och egen försörjning.

– För nyanlända på väg in i det svenska samhället ska Kävlinge ha en tydlig ambition där fokus ligger på integration och eget ansvar till självförsörjning. Vi vill förkorta etableringstiden så att man snabbare får ett arbete, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande.

Och vi i S kan inte mer än att hålla med! Detta tror vi blir jättebra. Denna satsning ligger helt i linje med vårt sätt att se på saken, både att arbete bedrivs över olika nämndsgränser samt att ärenden inte ska hamna mellan två stolar. Det handlar om att insatserna kommer närmre de behövande och att lägga saker rent organisatoriskt där de gör mest nytta. De största vinnarna är våra kommuninvånare.

Det kan väl inte vara så att de styrande har lyssnat på oss 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s