Året som gått 2016

img_0186

Nu är vi politiskt sett halvvägs genom mandatperioden 2014-2018 – vad betyder det? För mig har 2016 varit ett berikande år, innehållande både upp- och nedgångar. Jag tycker man vid denna tid på året kan likna det vid ett julfirande:

Att önskelistan har varit lång, och jag har definitivt inte fått allt 😊 men kan kanske plocka upp något på mellandagsrean.

Att vid skymningen under årets mörkaste tid sker utdelningen av Årets företagare, där Trafik och fritid blev årets vinnare, då kryper det fram entreprenörer från alla vrår i kommunen för att delta och mingla, och se med spänning vad paketen innehåller.

Att Kävlinge är årets kvalitets kommun – med allt vad det innebär – gör att upplägget på arbetet i opposition känns lite märkligt – som att klaga på julen 😳

Att få avslag på allt i budgetfullmäktige – känns som att bli snuvad på tomtegröten.

Att få se och delta med tindrande ögon på föreningsträffar så som motorträffarna på Vikingatider – en tradition med nya inslag som limetryffeln i Aladdin-asken.

Att få lyssna andäktigt på Lundalands filharmoniska orkester på Malmö Arena – är musik för stora och små, långa och tjocka, om vi kan hålla takten eller inte som de sju dvärgarna och Snövit spelar mindre roll.

Att det finns orosmoln på himlen, som ska det bli snöstorm eller hur lång en mellanlagring kan vara, är ofrånkomligt – men vi finner tryggheten precis som Ferdinand när vi sitter under ett av våra tält på någon av kommunens marknader och lyssnar på våra kommuninvånare.

Att det blir stressigt är en del av julfirandet liksom politiska event som 1 maj och Almedalen – planering planering planering – ska vi hinna med allt? Det ska sys och det ska tråcklas som Askungens möss, så vi blir färdiga till balen för den är helt underbar att vara med på.

Att ett bad måste hinnas med är en självklarhet men om det kommer att ske i hav, i å eller i bassäng – det får framtiden visa.

Att samarbeta över partigränser är som att få ihop släkten, pust, suck, stön och stånk, vissa går bra andra får stå i farstun, men lagom till Karl-Bertil Jonssons julafton när vi ätit och druckit för mycket och vi alla sitter i soffan – då håller vi sams 🙂

Till er alla från oss alla – en riktigt God Jul!
/Catrin och Kävlinges socialdemokrater 🌹

2 reaktioner till “Året som gått 2016

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s