Lingon och blåbär

img_5909
Foto: Svante Tufvesson

Enligt en artikel i SDS nu i helgen så är det dags för oss svenskar att än en gång prova en ny diet. Nu handlar det om en antiinflammatorisk diet där vårt immunförsvar ska stärkas genom att äta livsmedel som ger positiva effekter på kroppen så som blåbär, lingon, ägg, sojabönor och fisk.

Jag får erkänna att jag tycker det är svårt att hantera denna nyhet efter veckan som gått med ny president i USA, skjutningar inom Sverige och utomlands, moderaternas utspel på nationell nivå tillsammans med vårt framtida behov av olika yrkesverksamma, upprustning av järnvägen, vår mellanlagring på kärnkraftsområden, skolans utveckling, bristen av bostäder och budgetbeskärningar.

Det är dock svårt att argumentera emot den nya dieten när familjen har en pigg gammelmormor på 93 år som bor i Norrland och har inte ätit annat – ja det skulle väl vara inslaget av nymodigheterna som sojabönor och gurkmeja i så fall men det kanske uppvägs av hjortron, surströmming och palt samt dagliga promenader sommar som vinter?!

Nu känns det nästan som en självklarhet att anamma dieten – kanske den även kan hjälpa till inom andra områden …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s