Orka ta beslut

img_0230

Måste man ta beslut?! Ja, ibland får du faktiskt inte avstå att delta i ett beslut som vid myndighetsutövning i en kommunal nämnd tex i miljö-och byggnadsnämnden. För er som inte vet så vid tillstånd, bygglov mm så måste alla ledamöter i en nämnd delta i beslutet, antingen genom att bifalla eller avslå ett förslag men man får aldrig avstå. Du måste med andra ord visa hur du ställer dig i frågan. Helt rätt, men så svårt. I fall det skulle hända, vilket har hänt, så ligger ansvaret på ordförande att påpeka detta. Missar ordförande det så finns nämnds-sekreteraren till hands, annars kan närvarande ledamöter peka på kravet.

Hur gör man då när man inte vill ta ett beslut? Lämna över det åt någon annan – ja men då tycker jag att man inte kan komma efteråt och ha en åsikt om själva resultatet, som vid våra val tex. Man kan även skylla på andra faktorer, ex lagar, gruppbeslut, vädret eller något annat som inte går att ändra på eller påverka. Detta kan genomskådas av drivna debattörer eller kluriga barn – som är ytterst snabbtänkta ibland.

Man kan inte heller backa i en fråga om man lovat något, vilket blir av yttersta vikt som politiker. Det vi måste ta med i beaktande är att våra kommuninvånare faktiskt kommer ihåg vad vi tidigare har lovat, kanske i media, eller på en blogg eller till ett val. Även om vi säger lite slarvigt att man glömmer väldigt fort, så kan man inte ta det som en sanning, både för att folk kommer faktiskt ihåg men man kan även bli påmind av någon, som faktiskt kommit ihåg, och då kommer tidigare utlovade saker i dager igen.

Det kan då bli väldigt märkligt när en situation förändras, och man själv inte riktigt förstår varför. Igår tittades det på Melodifestivalen så klart, sen fortsatte delar av familjen att titta på tablå-tv – eller IRL-tv – i flera timmar för det var bra … Morgonen idag innehöll tidningsläsning vid frukostbordet – papperstidningen – och tystnaden stördes bara av gammelradio dvs ingen hade valt en ”lista” från något annat digitalt forum. Utöver det dammsuger nu två tonåringar var sin våning i huset – drömmer jag, eller är det så att jag har lovat något eller har vi haft familjeråd och tagit ett beslut som jag seriöst inte kommer ihåg?!

En reaktion till “Orka ta beslut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s