Be(M)ötande o(C)h förtroende

img_5931

Att man som politiker hör vad man vill höra och man förstår vad man vill förstå, det ingår med tydlighet numera hos de styrande politikerna i Kävlinge (M, L, C, Kd och Mp). Nu har vi varit med om det flera gånger under denna mandatperioden i kommunen, men även där kan de styrande gå för långt så att det slår tillbaka på dem själva. Det som oroar oss är de styrandes agerande och uttalanden när det gäller kommuninvånarnas välbefinnande och anställdas trygghet. Vi får det till att de vill dölja sina egna tillkortakommanden.

Är de sådana människor vi vill ha i styrande position?

Att centerpartiet inte vet hur facklig-politisk samverkan fungerar och vad som är syftet är kanske inte så svårt att förstå, de har knappt någon erfarenhet av det, men att de öppet visar det förvånar oss.

Att moderaterna börjar bli nervösa för Attendos inträde i kommunen och deras krav är också förståeligt eftersom vi fortfarande saknar kriterierna (insyn från kommunen, meddelandefrihet bla, i enlighet med beslut i kommunfullmäktige 2016-09-12). En annan aspekt är att om nu kommunen var så orolig för att inte kunna fylla upp platser i äldreboenden så att man väljer att inte bygga – hur kan då en privat aktör satsa i kommunen? Jo, för de ser behovet, men det måste ju även kommunen sett med tanke på den kö som finns?

Alternativ som äldreboende samt korttidsboende (där vi ser ett ökat behov av i enlighet med nya Hälso-och sjukvårdsavtalet) på Möllebacken och Kullagården hade varit av intresse att utveckla, och fullt möjligt att driva i kommunal regi med tanke på den goda kvalité vi har på vår äldreomsorg. Detta har lyfts fram av oss (S) i kommunfullmäktige (2016-09-12) och i socialnämnden (2016-06-09), samt KKB tog fram förslag på utbyggnation av Kullagården som drogs tillbaka (2016).

Jag vill  även för sakens skull poängtera att det är inte vi i (S) som börjat peka finger på andra partier och deras partiföreträdare. Vi har agerat just, men vi i opposition når också en gräns för vad man kan acceptera från de styrande och deras uttalanden och agerande. Vi i (S) tänker hålla oss till vad som är rätt och riktigt – vi får se vad de styrande vill 😳?!

http://www.skd.se/2017/02/22/lang-vantan-for-plats-pa-aldreboende/
https://www.centerpartiet.se/lokal/skane/kavlinge/startsida/nyheter/nyheter/2017-02-01-centerpartiet-kritiserar-socialdemokraterna-i-kavlinge-om-budgeten.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s