Att tappa (bad)-bollen

IMG_6087

Så lätt det är att tappa fokus, eller missa den verkliga poängen. Jag tänker på hur lätt föreningsliv, hälsa och bostadspolitiska mål blir undanknuffade när ekonomiska argument ställs mot varandra. Ekonomi är viktigt för mig, men det måste vara i relation till de mänskliga behoven (varför skulle jag annars vara politiker?) – inte för sin egen sak.

Tänk om de styrande politikerna (M, L, C, Kd och Mp) hade lyssnat på föreningarna först innan beslutsunderlaget togs fram när det gäller efterfrågan på bad i Kävlinge kommun?!

På kommunfullmäktige på måndag (3/4) kommer det bli diskussioner om pengar och skattenivåer, men i ärlighetens namn är det inte det som är den stora frågan.

(Skillnaden i drift på det föreslagna badet och på två enklare bad rör sig om 6 öre i skattehöjning eller en ökad befolkning med 80 personer – kommunens mål är 35000 invånare till 2025, idag är vi dryga 30000)

1. Enligt simföreningen i Lödde dör den ut vid en nedstängning av badet, varför ska det då byggas banor för två simklubbar i Kävlinge?
2. Om alla föreningarnas behov hade radats upp till konsulten som gjorde utredningen så hade vi haft ett annat ekonomiskt underlag att utgå i från i diskussionerna.
3. Enklare bad (som vi i (S) föreslår) handlar inte om smäckbygge, eller gå rundor runt LOU, eller att ingen ska ha helhetsansvar vid bygget – utan det handlar om innehållet, inga extraytor, hållbara men inte exklusiva materialval – simhallar till för simning helt enkelt.
4. Lägga frågan hos privata aktörer utan kommunal säkerhet – vem går med på det?
5. Om det blir en valfråga – hur ska vissa partier behålla sin trovärdighet när det redan lovats bad i Löddeköpinge i ett val som man inte höll?! Det finns även andra partier som har västra delarna av kommunen som valunderlag, men kommer att rösta för ett bad i Kävlinge?!

Så låt oss inte tappa fokus i den politiska debatten, eller bollen, i denna fråga för vi kommer att få leva med den länge.

Vi i (S) ser en stor potential i utvecklingen av Tolvåkersområdet – på många sätt – låt det även innehålla ett bad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s