Bad-tankar

IMG_6619

”Du tänker – för nu ser du ut så där igen!”

Tja, vad ska jag säga? Det har varit en lång väg till gårdagens beslut om baden i Kävlinge, och det var igår det skulle avgöras i kommunfullmäktige.

Det började med ett pressmeddelande för ca ett år sedan – som sedan ändrades. Jag måste givetvis ta på mig skulden för det, men det jag fortfarande funderar över är var fanns de andra partierna i denna diskussion?

Tänk om de styrande politikerna (M, L, C, Kd och Mp) hade lyssnat på föreningarna först innan beslutsunderlaget togs fram när det gäller efterfrågan på bad i Kävlinge kommun?! Tänk om de styrande partierna hade varit överens innan pressmeddelandet skickades ut?! Då hade vi haft ett annat utgångsläge i diskussionerna.

Det har varit diskussioner om pengar, både skattenivåer och driftskostnader men även om materialval och banlängder, men i ärlighetens namn är det inte det som är den stora frågan. Är man beredd att lägga ca 200 milj på ett bad i investeringskostnader då har man spenderbyxorna på sig och då kommer allt att få plats, men då tycker jag även att man ska vara lyhörd för det som föreningarna – våra kommuninvånare – ger uttryck för.

Den frågan jag ställer mig – för det är den som är politiskt intressant – är hur väl förankrat i kvintetten är den här lösningen med ett bad i Kävlinge? Hur kan man som politiker vara trovärdig och säga att det kan bli ett till bad efter att denna lösning är godtagen och beslutad om? För det första, så spenderas alla pengarna på ett ställe i och med detta beslut. För det andra behöver det stå klart och tydligt vilka parametrar som ska uppnås för att det ska bli ett bad till i Löddeköpinge – men det specificerades inte!

Det betyder för mig att man inte tar detta riktigt på allvar. Det var ett inriktningsbeslut som skulle beslutas om som kommer att påverka både i Kävlinge men även i Löddeköpinge och Tolvåkersområdet. Var moderaterna står i denna fråga vet vi och behöver inte höra igen, men de andra?! Det handlar ju även om politisk trovärdighet!

Liberalerna – de har redan haft ett vallöfte till förra valet om ett bad i Lödde – hur blir det med det?
Centern – säger att de lyssna på föreningarna, men med tanke på förslaget som ligger så undrar jag om de verkligen gjort det?
Kd – som har västra sidan som väljarunderlag – Löddeköpinge – hur tänker de?
Mp – vill att privata aktörer ska lösa frågan i Löddeköpinge, vilket för mig är att avsäga sig det politiska ansvaret i denna fråga.

Det beslut som låg framför oss igår innebär en storsatsning på ett bad i Kävlinge, vilket det också blev majoritet för. Man kan alltid säga att vi får se längre fram med en möjlig befolkningsökning så kan det bli ett bad till i Löddeköpinge – men hur långt fram i framtiden pratar vi? Föreningarna lever här och nu!

Så visst finns det mycket att fundera på – dottern i familjen gör en helt korrekt analys – hur går vi vidare med denna fråga? Kom och prata med oss på vårmarknaden i Kävlinge den 6 maj kl 10-15! Det är vi som har de röda jackorna 😊

http://www.skd.se/2017/04/03/tung-debatt-nar-avgorande-beslutet-om-baden-togs/

En reaktion till “Bad-tankar

  1. Läst både detta inlägget och årsredovisningen. Det har mindre betydelse om ett bad byggs eller inte, det är så otroligt många varningsflaggor i ekonomin just nu. du får helt enkelt vänta tills oktober.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s