Konflikt

IMG_6953

”Det känns inte som fredag!”

”Nä, det kan vara för att vi ska jobba i morgon lördag också!”

” …”

Det är inte lätt att prao:a och ännu svårare om det är hos mamma. Förhandlingarna om arbetstid går fram och tillbaka, från sakliga till emotionella argument från yngsta sonen som går i åttan och som ska vara med mig i två veckor 😊.

Eftersom jag har ett politiskt uppdrag på 100% som inte är schemalagt efter några som helst arbetsregler, så måste vi följa de regler som skolan har samtidigt som jag vill att han ska få känna på kravet med olika arbetstider.

Vi har haft uppdrag under en röd-dag när alla andra klasskompisar var lediga, fast det var ok eftersom det var på en måndag och är man sosse så ska man vara aktiv den Första maj, så det var ✅ på den.

Tredje morgonen med tidig uppstigning uppskattades inte, men verkställdes, så det blev ✅ på den.

Oförutsägbara förändringar i dagens upplägg för att förutsättningarna ändrades och saker hade glömts att beställas utfördes galant, så ✅ på det.

Långa möten utan paus … ✅ på den.

Klädval efter väder och vind, typ av uppgift och sammanhang … jag tar mig för pannan … men vi redde ut det också med mörka blickar, tecken och stön … det får vi jobba mer på men det blev ✅ på den till slut också. Speciellt efter att sonen fått frågan på en bostadsplaneringskonferens om vad han läste – och han fick svara att han gick fortfarande i grundskolan 😊

En ledig dag som kompensation för helgarbete uppskattades (kanske lite för bra), så ✅ på det.

Konflikt uppstod dock vid en delad tur. Tider var bestämda, några lediga timmar mitt på dagen då det skulle game:as, men de blev inte lika många som planerat för vi blev inte färdiga i tid – då brister det för sonen som sa att jag lovat. Och jag svarar med att vi hade ett uppdrag att slutföra. Sonen fortsätter med att han inte fick vara ledig som planerat. Jag svarar med att vi var tvungna att bli färdiga annars faller det vi ska göra till helgen. Jag ser att han argumenterar med sig själv. Han förstår varför det blev så, men hans planer föll.

Efter en stund har vi enats om att jag är skyldig honom någon form av ersättning. Jag undrar för mig själv när känslorna svalnat lite om han är medveten om att han precis har haft sin första förhandling mellan två arbetsmarknadsparter, så ✅ på den också 😊!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s