Moderaterna visar sin okunskap

IMG_6427

Det är beklämmande att moderaterna efter 11 år som styrande i Kävlinge kommun inte visar större intresse för att upprätthålla den svenska välfärden och det kommunala uppdraget. Det finns lagar och förordningar som kommunen måste följa inom skola, vård, socialtjänsten, miljö och byggväsende. Att moderaterna som står för lag och ordning inte vill efterfölja dem inom Kävlinge kommun genom att tillsätta nyckelposter för att klara uppdraget blir märkligt. Det skapar inte ett kaos att ha kvar de tjänster som bidrog till att Kävlinge blev Sveriges kvalitetskommun.

Att visa på vad en låg skatt innebär verkar känsligt, så då gör vi det igen.
Genom att spara in på tjänster så hämmar vi byggandet i kommunen, miljön blir sämre, betygen uteblir, barnens utveckling kommer i farozonen, äldrevården får färre anställda, socialtjänsten drabbas givetvis också – och då får vi ett kaos.

Att diskutera en förändring av skattesatsen kommer vi inte att göra förrän det finns mandat och intresse för det. Vi höll därför våra direktiv och yrkanden i budgetfullmäktige inom det föreslagna skatteunderlaget, exempelvis:

– fler yrkeskategorier inom vården, skolan och omsorgen som kommunen mycket väl skulle kunna inkludera i målet att vara en attraktiv arbetsgivare. De anställda ska göra det de är anställda för att göra samt har utbildning och kompetens för.

– fokus på sjuktalen och vi tror inte att tillräckliga åtgärder är föreslagna.

– färre anställda per ansvarig chef.

– sättas in vikarier vid sjukfrånvaro.

– en satsning på elevhälsan.

– fler miljöinspektörer.

– en fastighetschef/strateg

– mindre barngrupper med förskolepedagog och barnskötare

Det ger dock en bild av moderaternas grundläggande värderingar, och här verkar vi skilja oss åt. Som vi ser det så skapar inte våra förslag ett kaos, utan ordning inom den svenska välfärden. Det som blir anmärkningsvärt är att moderaterna inte kommit längre i sina funderingar om vad det är för samhälle de vill överlämna till våra barn.

Vi i (S) tycker det är helt ok att det finns olika uppfattningar, men moderaterna verkar inte vara lika toleranta. Att få framföra kritik är en del av både oppositionens roll samt en stor del av ett öppet samhälle. Märkligt nog irriterade detta moderaterna mer än ett förslag på skattehöjning. Avslutningsvis kanske verksamhetsbesök är på sin plats för de styrande, för att kalla en förskolepedagog för byråkrat visar på ren okunskap.

Catrin Tufvesson
Partiföreträdare för Socialdemokraterna i Kävlinge kommun

http://kavlinge.lokaltidningen.se/insant-moderaterna-visar-sin-okunskap-/20170630/artikler/170629942/1141

http://kavlinge.lokaltidningen.se/insant-slutreplik-–-riktig-kaos-hos-socialdemokraterna-/20170630/artikler/170629943/1141

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s