Förkylningstider

IMG_9059

Tid för reflektion infinner sig mellan febertoppar, hostattacker, näsduksletning och honungste.

Här hemma händer det förändringar. Våra barn blir större och äldre, och ett beslut att flytta infann sig. Dock inom hemmets väggar – de yngre syskonen skulle byta rum med varandra. Innan jag hann tänka färdigt vad jobbigt och stökigt det kommer att bli hade de strukturerat upp flytten, engagerat storebror samt burit ut de tunga sakerna. Måste medge att jag blev imponerad. Efter några timmar var det klart. Visst det behövs inköp av några möbler och några väggar får målas om, men ändå.

Under flytten togs de färgglada bokstäverna ner från deras dörrar – de som har suttit där i alla tider – och överlämnades högtidligt av yngste sonen som menade på att jag ville nog ha kvar dem som minne. Minne?! Det är ju inte så att jag inte hittar till deras rum eller behöver läsa på dörren vem som bor där, men det här var stort och är antagligen lika viktigt för dem att ta bort bokstäverna i processen med att bli äldre, som att det var viktigt för mig att behålla dem. Vilken oväntad känslostorm!

Det var dock en till i familjen som höll med mig. Storebror visar på sin dörr, bokstaverar sitt namn, noga och ordentligt följer han varje bokstav, pekar sen på de nu tomma dörrarna, skakar på huvudet och går in till sig. Det är skönt att ett av våra barn inte är beredd att göra några ändringar – än – men även där ser vi som föräldrar hur förändringar till att vilja forma sitt eget liv utanför hemmet och behovet av ökad självständighet utvecklas.

Detta var en liten prövning inför den riktiga flytten hemifrån – hur ska det gå?! Och då menar jag inte för barnen – mammahjärtat har inte riktigt hämtat sig än från helgens händelser (och bokstäverna ligger på trygg förvaring i mitt skåp).

En reaktion till “Förkylningstider

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s