25-40 procent


Tar ett samtal på mobilen precis innan firandet ska ske av att Kävlinge kommuns företagsklimat är högst rankat i Svenskt näringslivs undersökning i Skåne, och på 6:e plats i Sverige.

”Jag kan inte fylla i det här!”

Det är en äldre man som är helt förtvivlad. Han ska välja utförare av servicetjänster – för kommunen tar bort de kommunala tjänsterna**. Det första jag tänker är att han behöver någon som hjälper honom fysiskt med att fylla i blanketten. Men det handlar inte om det. Han kan inte fylla i på grund av ideologiska skäl – det finns nu bara vinstdrivande företag att välja mellan och han vill inte ge dem sina pengar.

”Var tog valfriheten vägen?”

Mina försök att förklara att jag är inte i majoritet och kan inte ändra beslutet biter inte.

”Du måste göra något åt det här! Vet du, det blir mellan 25-40% dyrare för mig att handla också?! Hur vill du att vi fattigpensionärer ska klara detta? Kan kommunen kompensera oss?”

Frågorna är helt klart befogade. Hur tänkte de styrande – M, L, C, Kd och Mp- när de kommunala alternativen togs bort? Det som över 80% valde!

Jag är lika stolt som vilken annan politiker över att det går bra för vår kommun i en ranking – men kan även säga att tårtan idag smakade inte.

** servicetjänster är städ, tvätt och handla. Städ och tvätt kommer inte finnas i kommunal regi längre och handla kan man framöver enbart göra digitalt hos en affärsidkare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s