3 kommunalråd

IMG_9727

Ibland händer det 😃! Man får en fråga som man inte kan säga nej till: ”Vill ni ha besök av en minister?! ””Givetvis! När då?” ”Om en vecka!” ”Hoppsan!” Men det fixar vi – så klart!

Uppdraget framför oss var att ta emot och göra verksamhetsbesök samt uteaktivitet med ministern för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson!

Information om önskemål och tider börjar trilla in från Skånedistriktet. Föreningen börjar planera:
Hur kan vi önska och hur kan vi planera?
Verksamhetsbesök – vad ska vi visa?
Engagemang från medlemmar – vågar vi bjuda in till lokalen?
Gatupratare, sociala medier – vilket budskap och när i tid ska det ut?
Fika – hinner vi?
Uteaktivitet – var?
Material – vårt lokala?
Rosor – så klart!

Vi slog ihop våra tankar och idéer med tidsramar och önskemål, och när eftermiddagen kom så blev det först ett besök på Kävlinge Lärcentrum som arbetar för att korta vägen till jobb eller högre utbildning. Under besöket fick vi först en information av Marcus Eriksson och Roger Alf, sedan blev det lektionsbesök där vi träffade elever för att prata om deras erfarenheter av verksamheten och tankar om framtiden. Och vilka ambitioner de har 😃! Eleverna har förberetts att svara på följande frågor: Hur ser vägen ut för dig till fortsatta studier? Vilka tankar har du som elev kring fortsatta studier? Hur förbereder skolan här dig för fortsatta studier? Och ministern levererar svar, frågor och visat intresse som imponerar på oss som följer med – men även på dem som hon träffar 😊!

Efter lektionsbesöken blev det fika och samtal med personalen. Sen blev det en promenad till vår lokal i centrala Kävlinge. I lokalen fanns det några förväntansfulla medlemmar som ville få hälsa på ministern – men speciellt en av medlemmarna hade väntat länge på att få träffa en minister.

Vid detta laget har ministern blivit Helene för oss – en person med en egen historia och intresse som imponerar. Inför mötet i vår lokal informeras Helene om att det finns speciellt en medlem som hon ska får träffa. Bland de sista som Helene hälsar på så finner hon honom. I lokalen fick vi då se: Tre socialdemokratiska kommunalråd 🌹
– Helene Hellmark Knutsson fd kommunalråd i Sundbyberg 2001-2010
– Catrin Tufvesson kommunalråd (i opposition) i Kävlinge 2015 —
– Börje Olsson fd kommunalråd i Kävlinge 1980-86 – och var den som hade väntat!
Vilket känslosamt möte 😊 – och värt all planering!

Vi gick sedan vidare till uteaktiviteten utanför Kävlinges lokala Ica-handlare där vi delade ut våra rosor och material tillsammans med Helene- givetvis finns det kommuninvånare som inte vill ta del av vårt budskap men med tanke på alla diskussioner och hur fort rosorna försvann så blev det en lyckad aktivitet!

”Vilken eftermiddag!” Vilken boost för oss alla!” Tankar utbyts när vi samlar oss igen. ”Ja, vilken eftermiddag!” Stort tack till Helene, och stort tack till alla som deltog! Detta stärker oss inför vårt valarbete 🌹🌹🌹!

Under eftermiddagen medverkade även Kerstin Nilsson (S), riksdagsledamot från Kävlinge, och Rune Sandström (S), 2:e vice ordförande i Bildningsnämnden, Camilla Georgsson, politisk sakkunnig, och Petra Bergquist, valkretsombudsman för valkretsen.

http://kavlinge.lokaltidningen.se/nyheter/2017-11-15/-Minister-besöker-Kävlinge-386352.html
http://www.skd.se/2017/11/15/minister-kommer-till-kavlinge/
https://www.sydsvenskan.se/2017-11-17/s-minister-marknadsforde-sitt-parti-i-m-styrda-kavlinge
http://www.kavlinge.se/kommunochpolitik/pressochinformationsmaterial/nyhetsarkiv/nyheter2017/ministerhelenehellmarkknutssonbesokerkavlinge.5.7610534515f62692bf01096.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s