Fullständigt julknas

 

IMG_0374

”Atjo!”
”Prosit!”
🎼Christmas is all around us (från julfilmen Love actually) – julmusiken ljuder på hög volym genom hela huset! Alla julsaker är nedtagna från vinden. Alla i familjen är engagerade. Det går inte att komma fram för alla sakerna som ligger på golvet i hallen.

”Nu ska det julpyntas!”
Några börjar nysa – är vi allergiska mot julen eller dammet som kommer med alla kartonger eller färgerna på plastgranarna 🤔

”Jag saknar en tomte!”
Helt omöjligt – det är tomtar överallt – i bokhyllan, i köket, i hallen, på tv:n, runt datorn – men det är inte bara tomtar utan ljus av alla de slag: stearin, batteridrivna och elslingor i alla de färger 😃 och en och annan julbock, lucia och snögubbe – mjuka som hårda, köpta som egenhändigt gjorda.

Visst är det stämningsfullt och fint – finns många minnen som kommer fram när det ska pyntas ”Kommer ni ihåg …?” ”Vi måste göra likadant som …!” ”Kan vi inte …?!”
Det luktar gott av gröten som står och sväller. Snart ska vi smaka säsongens första skål – några ska ha socker och kanel någon ska ha jordgubbssylt. Spelar ingen roll vilket – alla blir nöjda. Givetvis ska även julmust drickas.

Själv pustar jag lite – nu är det flera veckor med glitter i strumporna 😝 och då har inte riktiga granen kommit in än med sina barr … men det är ju bara jul en gång om året och det är väl just det som gör det så speciellt – så lite glitter får man tåla, och en och annan tomte 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s