Årets julsaga

B18A32DC-5F8A-45AC-A73A-92FA1501995F

Det är en mörk och kulen natt – några dagar innan julafton. Snön hänger i luften. Det blåser västliga vindar ute (denna julsaga utspelar sig i västra delarna av Skåne). Framför extra-elementet i Kommunhuset sitter det sju små dvärgar. Alla har de var sin pall och filt i olika färger. De väntar på att Snövit ska komma.

Dvärgarna börjar bli oroliga. ”Kommer hon inte snart?” ”Hon borde varit här nu!” Ledar-dvärgen tar tag i situationen. ”Vi får börja mötet utan henne – vi gör ett blogginlägg efteråt och lägger det på kommunens FB-sida!”

Frågan som ska avhandlas är årets julfirande och planeringen måste påbörjas.

En av dvärgarna kan dock inte sitta still. En slank hen dit å en slank hen hit, vilket i och för sig inte var ovanligt.
”Det ska vara en grön jul!” säger en av dvärgarna bestämt och tittar stint på sina dvärg-kollegor för att få medhåll. ”Och allt på julbordet ska vara närproducerat – då blir det bra!” säger en annan dvärg som också vill vara med i diskussionen.
”Spelar ingen roll – julen ska ändå privatiseras!” säger ledar-dvärgen. Men nu blir det oro bland några av de andra dvärgarna!
”Man ska hålla på traditionerna – det ska vara som det alltid varit!” säger de unisont för att visa att de kan faktiskt enas om saker.
”Vitt är ändå julens färg – och ska absolut inte blandas med något annat!” kommer det från en dvärg som sitter under en egen filt en bit från gruppen.

”Tomten är faktiskt röd!” konstaterar den fryntliga och lite rundlätta dvärgen sakligt. Diskussionen avtar bland de andra dvärgarna – jo, det klart. Dvärgen ler nöjt, äntligen ett medhåll från majoriteten av dvärgarna! Vinden ökar i styrka utanför huset. Dvärgarna flyttar närmre elementet för att få lite mer värme och drar filtarna tätt runt sig. ”Kommer hon inte snart?!”

Och om ingeting radikalt har hänt, så sitter de små dvärgarna fortfarande kvar och väntar. För Snövit kommer inte – hon sitter fast i trafiken på E6:an.

En God Jul och ett Gott Nytt År 🎅🏻🎄🎼🎁🎉🌹!

2 reaktioner till “Årets julsaga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s