Röstras

8F35C42C-E84F-4D59-A294-4EDCBC5DAE85

Minus 2 mandat – men hur är det möjligt?! Vi ser alla som är samlade i vår partilokal med bestörtning på vårt kommunala valresultat sent på valdagskvällen. 12 mandat mot våra nuvarande 14. En minskning med 2 mandat i Kommunfullmäktige. Vi som hade fått så många positiva kommentarer och hejar-rop från våra kommuninvånare under valrörelsen. Vi som hade tänkt vinna valet – tillsammans – men som nu står helt förlamade inför resultatet.

Vid en reality-check så visste vi att vinna valet skulle bli väldigt svårt. Vi har haft en Kvintett i majoritet (Alliansen + Mp) och då som ensamt parti bli större än fyra eller fem partier tillsammans är väldigt höga krav. Men satsar man inget så vinner man inget heller.

Extra svårt var det morgonen efter valet, måndagsmorgon, när äldsta sonen kommer ner i sin röda tröja med rosen på och ska fortsätta valarbeta! Han förväntade sig en dag till i vår valstuga och var full av energi! Det var under protester som tröjan byttes ut – dock till en annan röd 😊 och tårarna rann utför fler än mina kinder.

Valanalyser haglar, och många är förståsigpåare om vad som var orsak och verkan i valfrågor, valstrategier, valarbete, valtexter och företrädare. Vi är många som funderar på vad vi kunde gjort annorlunda, eller mer av, eller ändrat på – men i stridens hetta gjorde vi de val vi gjorde – och de är jag stolt över!

I Kävlinge Arbetarekommun som jag är aktiv i är det inte många som kunde gjort mer! Vi gav allt! Vi började i tid med vår planering av budget och aktiviter. Allt i våra annonser, affischer, artiklar, valsedlar, utskick, broschyrer, FB- och webb-inlägg utgick från vårt tagna valprogram som vi alla ställt oss bakom. Frågor att driva, ställningstaganden, debatter, svar i enkäter och till intervjuer – allt kommer därifrån. Sen att det inte bar oss längre fram svider.

Redan nu finns det medlemmar som är ivriga att komma igång igen 😊! Själv ska jag ta ut min frustration ett tag till genom att välta några väggar i fritidshuset och gräva upp trädgården – men attan den som ger sig! Som det ser ut nu blir vi kvar i opposition en mandatperiod till – vilket inte kan vara trevligt för de kommande styrande för nu är vi upprörda, vilket jag tänker att vi kanaliserar i att driva vår socialdemokratiska politik framåt med 🌹🌹🌹🌹!

Ett stort tack riktar jag till alla valarbetare (inklusive familjemedlemmar)- som ni la ner timmar, energi, steg, möten, dörrknackningar, FB-delningar – som ni har ställt upp i denna valrörelse! Jag är så imponerad!

Till sist vill jag även tacka alla väljare som gav oss sina röster! Vi kommer göra allt för att göra oss värda dem – fastän vi är i opposition! Vi ses i byn 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s