Familjefriden är över

274C252F-A2CE-4D7B-84AC-A1ABBFE341EF

På nyårsdagen spelas det spel.

De två äldsta barnen, varav Victor är en, tror de kan vinna över mamma (mig då) i Skipo. Utmaningen antas.

Kort blandas, regler gås igenom, högar med kort delas ut.

Det här är på allvar.

Victor är tvärsäker på vem som ska vinna – han.

Efter att jag har vunnit två gånger – så är Victor sur och vill byta korthög med lillasyster!

”Victor! Du fuskar!” Lillasyster blir upprörd.

Victor spelar helt oförstående. Hans försök till byte genomförs inte. Här håller vi på regler och lika för alla. Men han ger sig inte – men ändrar taktik. Han ingår en pakt med lillasyster – mot mig.

Vad de kan dessa två – de har tydligen gått i en bra skola 😊! Och det tänks, planeras samt tjoas när stick blir tagna – inget medlidande här inte om någon annan klarar ett drag bättre – då är man bäst – speciellt om det går sämre för mig!
Victor skrattar så tårarna rinner. Han lyckas göra en formidabel giv – det måste jag ge honom. Lillasyster är inte sämre hon.

Vi delar, räknar, tänker – och kör igen. Fokus på att vinna blir mer påtaglig. Denna runda vinner lillasyster – helt okej enligt Victor. Vi kör en runda till som jag vinner efter en längre omgång.

”Victor vem vann?” frågar jag – Victor totalt ignorerar mig. Jag frågar igen – Victor svarar att det var han som vann! ”Nä men Victor! Inte var det du – det var mamma!” Victor spelar helt oförstående (igen). Vi skrattar alla för det är så tydligt att han är totalt medveten om vem som vann – och det var ju inte han. Surt, ja visst. En fnysning får jag innan han går. Just nu befinner vi oss alla i olika hörn i huset.

Jag antar att vid nästa spel så får jag en utmanare som är ännu mer bestämd att vinna över mig – och det ger mig en så otroligt skön känsla! Om det nu är något jag vill att Victor ska kunna så är det att inte ge sig – det är så han kommer att klara sig ute i världen! Även om det kommer att kräva att jag i nuläget får flörta lite med honom om en stund för att bli vänner igen – men vi är inte så långsinta av oss – tursamt nog 😊

En reaktion till “Familjefriden är över

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s